На ЛКМЗ зробили найлегшу у світі 16-метрову широкозахватну дискову борону +vd

Агрегат назвали “Дукат” (ДЛМ-16). Він завширшки 16 метрів і важить 13 тон. Ця борона готує поля для посіву після пшениці, соняшника та кукурудзи. За словами авторів лущильника, завдяки йому можна швидше, а головне якісніше обробляти землю.

Рідкісна борона у роботі

Зараз, коли фермери готуються до осінніх посівів, лозівський лущильник дозволяє зекономити не дні, а тижні. У цьому вже переконується запорізьке товариство «Токмачани». Воно першим придбало цю ексклюзивну борону.

За робочий день тракторист Сергій Бережецькиий новим лущильником може обробити 150 гектар землі проти 50-ти, які давав попередній. ДЛМ-16 добре подрібнює коріння і не залишає грудок, помітив головний агроном товариства Віталій Носко. Новий лущильник теоретично може замінити 7 інших, які є в господарстві, додає головний інженер Андрій Богатирець.

Не стільки складно, скільки незвично

Перший проданий агрегат у роботі перевірили його розробники – конструктори ТОВ «Українське конструкторське бюро трансмісії і шасі» індустріальної групи УПЕК. Питали у токмачан про недоліки. Механізатор зауважив: через великий розмір ДМЛ-16 важкувато транспортувати. Утім один з розробників борони Володимир Скриннік запевнив, що її складання – справа звички. Коли процедура доходить до автоматизму, то займає не більше 20 хвилин.

Кількість бажаючих росте

Представники продукції ЛКМЗ говорять, що рідкісним лущильником вже зацікавились й інші українські фермери. В основному ті, які мають більше 2 тисяч гектарів землі та потужну техніку у господарстві.
Анна Скрипник

 

 

{youtube}ou55IpRrVsw{/youtube}