Без світла і тепла: у містечку колишнього лозівського арсеналу на півдня відмовила електрика +vd

На електромережах розформованої військової частини вчора, 6 березня, сталася аварія. Без електрики зупинилася і тамтешня котельна.

 

Близько 13 години 6 березня на електромережах колишньої військової частини А0829 сталося коротке замикання, на нараді комунальників у мерії 7 березня повідомив перший віце-мер Лозової Володимир Денисенко.

Лозівчани, які отримали квартири у будинках на вулиці Блюхера, залишилися не лише без світла, а й тепла: усе обладнання місцевої котельної працює від електрики.

Електромережі цього містечка зараз нікому не належать і ніхто не обслуговує, зауважив перший віце-мер: військову частину розформували перед новим роком, місто поки не отримало лінії на баланс. Попри це Лозівський район електромереж погодився допомогти, і вже близько 21 години світло увімкнули.

Мешканці колишнього військового містечка можуть і надалі залишатися і без світла, і без тепла, бо тут немає аварійного живлення: на територію заходить лише одна лінія. Сьогодні перший віце-мер доручив комунальному управлінню пропрацювати питання запасного електропостачання, аби наступної зими на Блюхера на порозмерзалися тепломережі.

“Це добре, що вчора було не 20 градусів морозу. Якби було 20 градусів морозу, ми б мали ситуацію — важко казати — це Алчевськ”, — сказав Володимир Денисенко.

За припущенням комунальників, найвірогідніше, на територію містечка проведуть запасну лінію електропередач.

Валерія Гецко

 

{youtube}9MQuNM3HVeI{/youtube}