Послухали і пішли: зібрання активу Лозової пройшло без жодного запитання +vd

Тих, кого називають активом Лозової — керівників підприємств, управлінців, громадські організації, партійні осередки, місцевих депутатів — зібрали у мерії 29 квітня.

На початку зустрічі міський голова Сергій Степанов оголошує її робочою. Тема — суспільно-політична ситуація. Мер говорить, що не хоче коментувати військові, диверсійні і терористичні дії і окреслює ситуацію в місті.

— Сьогодні у місті, слава богу, немає паніки, хоча тривога, нерозуміння, непередбачуваність, природно, присутні. Ми не будемо у своїй роботі присипати голову попелом, ми не будемо піддаватися панічним настроям. Сьогодній міський виконавчий комітет, депутатський корпус працюють у своєму звичному режимі, — оголошує міський голова.

Перед початком цієї зустрічі у Луганську захопили облдержадміністрацію, є висока вірогідність захоплення Харківської, повідомляє Сергій Степанов. На його думку, сьогодні немає ані військово-політичної сили, ані чіткого плану дій для адекватного реагування на події.

Тим часом у Лозовій влада робить усе, щоб працювали підприємства, школи й лікарні, говорить мер. Розповідає про візит губернатора, у загальних рисах — про посилену роботу силовиків, закликає до толерантності. А потім говорить про майбутнє:

— Якщо доведеться нам визначатися, де нам бути, у якій країні, моє залізне переконання, що це має бути у рамках закону, причому в рамках законів України…
— А хіба ще не визначились? — перепитує з залу депутат міськради Ігор Коломак.
— …в рамках Конституції, — продовжує Сергій Степанов.

Міський голова одразу додає, що усі нині оголошені локальні референдуми — незаконні і є намаганням розгойдати державний устрій країни. Наостанок мер закликає присутніх запевнити свої колективи, що вся робота міської влади націлена на стабільність у місті, а її позиція незмінна: Україна — унітарна і неподільна.

Після того віце-мер Юрій Петренко розповідає про план травневих свят, і міський голова завершує зустріч, попри підняту руку депутата Коломака. Той все одно встає і обурюється пасивності активу.

— Сергію Федоровичу, а що, ми тут зібралися, аби послухати, як у нас все добре? — запитує він одночасно у мера і в зібрання, яке починає розходитися.
— Оце громадська думка, територіальна громада, мовчазна вся! Коли біда прийде у місто, тоді будемо розводити руками — нічого не вийшло! Соромно за вас, товариші!— кричить Ігор Коломак у спини учасників зібрання.

Але актив все одно розійшовся.

Валерія Гецко

 

{youtube}YM30wIlvs0Q{/youtube}