Лозівського медика спіймали на хабарі +vd

Хвора лозівчанка терпіла кілька років, але зрештою здала працівника лікарні. Той щораз вимагав в неї гроші за чергове проходження комісії з інвалідності, розповіла жінка міліції.

 

5 квітня до правоохоронців звернулася жінка-інвалід. Вона поскаржилася, що заступник головного лікаря Лозівської міської лікарні вимагає в неї близько 2 тис. грн. за проходження щорічної комісії для підтвердження групи інвалідності. Медик начебто погрожував, що без сплати хвора комісію не пройде, а отже, може втратити офіційний статус інваліда.

У міліції відкрили кримінальне провадження за п.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання службовою особою неправомірної вигоди), повідомив прокурор Лозівської міжрайпрокуратури Олександр Черкас. На черговий візит до медика жінка пішла підготовлена — з поміченими грошима. Правоохоронці задокументували факт отримання хабара.

“Гроші були потім вилучені під час огляду місця події. Тобто, гроші були видані безпосередньо тією людиною, яка отримала хабар. Працівники міліції в неї спитали, чи є в неї відповідні грошові кошти. Вона їх добровільно видала, вони були вилучені під протокол огляду місця події і долучені до матеріалів кримінального провадження”, — розповів Олександр Черкас.

Зараз триває слідство. Якщо нічого не станеться, говорить прокурор, суд розглядатиме цю справу вже у травні.

За умови, що правоохоронці і прокуратура доведуть вину підозрюваної, вона може отримати від 5 до 10 років позбавлення волі. Якщо ж суд проявить гуманність і призначить випробувальний термін, тюрми заступник головлікаря уникне, але посаду втратить.

Валерія Гецко

 

{youtube}dusNZ7mMoIo{/youtube}