Напів’явка і потрійний захист: Лозова обрала Президента без пригод +vd

Усі дільниці 181 виборчого округу у день виборів, 25 травня, відкрилися вчасно, о 8 ранку, повідомили в окружній виборчій комісії.

У місті Лозова голосування проходило спокійно, відзначають дільничні виборчкоми. У багатьох ДВК відзначили зниження активності виборців у порівнянні з виборами Президента 2010 року: цього разу явка на дільниці склала близько 50% – орієнтовно на 15% менше, ніж тоді.

Через бойові дії на сусідній Донеччині кожну лозівську дільницю охороняли силовики з різних відомств і громадські формування. Наприклад, на дільниці у міському Палаці культури вартували міліція, СБУ та самооборона, а у профліцеї на Димитровому – міліція й рятувальники, хоча заїжджали і самооборонівці – залишили контакти про всяк випадок.

Протягом дня спостерігачі заявили про кілька порушень, які стосувалися переважно неточностей у списках виборців. Зазвичай подібні порушення визнаються такими, що не впливають на результат виборів.

Закрилися лозівські дільниці також вчасно, о 20:00.

Окружна виборча комісія станом на 11 годину понеділка обробила 77% протоколів. За попередньою інформацією, у 181 окрузі лідирує Петро Порошенко з майже 33% голосів, друге місце у Михайла Добкіна (25%), третє – у Сергія Тігіпка (8,6%).

Валерія Гецко

 

 {youtube}_Z6-FfHgp58{/youtube}