З десяток схем: довірливих лозівчан стали частіше обманювати шахраї +vd

Понад 1000 разів лозівчан цьогоріч обкрадали, розповідають у Лозівській міжрайонній прокуратурі. Це не значно, але більше, ніж минулого року. Зростання кількості шахраїв правоохоронці пов’язують із підвищенням рівня безробіття і затримками зарплатні.

За кількістю злочинів Лозова у трійці лідер у Харківській області, говорять прокурори. Пояснюють, це тому, що й мешканців у місті багато. Частину зловмисників додає залізниця. Майже кожний третій шахрай – приїжджий.
Найпопулярнішим способом обманювання лозівчан залишаються телефонні шахрайства. Невідомі телефонують і просять викуп за начебто затриманих міліцією родичів. На другому місці – махінації з банківськими рахунками та кредитними картками. Зокрема, шахраї шукають жертв у газеті оголошень. Телефонують людині, яка щось продає, просять номер картки, аби перерахувати гроші, а самі обманом спустошують її.
Третіми за кількістю є шахрайства інтернет-магазинів. Покупці наперед платять гроші за товар, а отримують пусті коробки. Здебільшого це побутова техніка та мобільні телефони, говорять у прокуратурі.
У лозівчан також часто видурюють гроші, обіцяючи високооплачувану роботу.
Правоохоронці нагадують містянам, крадіжка майна на суму більше 128 гривень вже є злочином. Аби його розкрили треба не гаяти часу і звертатися до правоохоронних органів.

       {youtube}O86pfnA_KpQ{/youtube}