Лозівським водяникам дозволили перекривати воду боржникам +vd

«Лозоваводоканал» отримав дозвіл Харківської облдержадміністрації – перекривати воду у квартирах неплатників, повідомив директор підприємства Сергій Костюк на прес-конференції 15 грудня.

Документальне підтвердження ОДА дає «зелене світло» водяникам, і водночас може пояснити їхнє проникнення до приватних помешкань, якщо боржники вирішать позиватися на комунальників до суду, пояснив директор «ЖУКа» Сергій Єршов.
За його словами, перекриття каналізації, яке почали застосовували до лозівських неплатників навесні 2013 року, стало малоефективним. Торік водяники поставили заглушки у 384 квартирах, цьогоріч – у 104, бо жильці навчилися видаляти їх.
Перекриття води дасть більше результатів, переконані комунальники. Говорять, їм конче потрібно підіймати рівень проплат населення. У листопаді за воду розраховувалися майже 89% лозівчан, тоді як за цей же період минулого року – до 95% мешканців. За розрахунками за воду Лозова нині поступається сусіднім Первомайському, Балаклеї, Харкову. З початку року жильці заборгували «Лозоваводоканалу» більше півтора мільйони гривень.
Зараз розрахунки містян не перекривають витрати підприємства. Через це лозівські водяники не можуть вчасно розраховуватися зі своїм єдиним постачальником -«Харківводоканалом», а той сплачувати за світло, тому обмежує водопостачання.
13 грудня харківські водяники на половину обмежили подачу води на Лозову. Відключення, швидше за все, продовжуватимуться й надалі, припускають комунальники, та закликають лозівчан розраховуватися вчасно.

       {youtube}5RC1_yzlimg{/youtube}