Лозівські правоохоронці затримали двох підозрюваних, які обкрадали могили +vd

Чоловіки полювали за металобрухтом напередодні Нового року – один в Панютиному, інший в Домасі. Обидва пояснили, у такий спосіб намагались заробити на життя, однак сусіди засвідчили, зловмисники випивали.

 

У Домасі вчасно помітили крадія та викликали дільничного. Правоохоронець затримав чоловіка, коли той ніс розп’яття на металобрухт. Зловмисник зламав 3 хрести та перевернув залізний пам’ятник.

Селяни одразу впізнали затриманого. Він місцевий, 47 років. Був засуджений, не працює та полюбляє випити. Нещодавно поховав мати, яка його фактично утримувала на пенсію. Коли розпродав все з хати, почав полювати за металобрухтом.  Знаючи, хто поперевертав хрести, говорить Домаський сільський голова Тетяна Литвиненко, рідні похованих навіть не вимагали від нього пояснень або відновлення могил.

За пам’яті Тетяни Логвиненко, це перший випадок вандалізму на домаському кладовищі.

Перед Новим роком могили обікрали також у Панютиному, говорить речник Лозівського міськвідділу міліції Тетяна Носова. Там зловмисник привласнив 3 залізні пам’ятники та огорожу.

Підозрюваному – 34 роки. Він ніде не працює. Як пояснив правоохоронцям, пішов за металом на кладовище, бо не мав чого їсти. Вчинок чоловіка обурив селище. У телефонній розмові селищний голова Олексій Корпан нарікав також на власників пунктів металобрухту, які не гребують заробляти на хрестах.

Незабаром Панютинсього та Домаського вандалів мають осудити, поки триває слідство.

  {youtube}EITiNZYbz_k{/youtube}