Харківську ОДА очолив Ігор Райнін – екс-заступник Глави Адміністрації Президента

Головою Харківської облдержадміністрації замість Ігоря Балути став Ігор Райнін. До цього він був заступником Глави Адмінстрації Президента.

Нового губернатора представив Президент України Петро Порошенко під час свого візиту до Харкова 3 лютого.

«Ігор Райнін – надзвичайно професійний чиновник та економіст, відповідальна й порядна людина, Харківська область – його Батьківщина. За останні місяці він отримав досвід роботи в центральних органах влади, займаючи посаду заступника глави Адміністрації Президента. Так швидко опанувати справи у масштабі всієї держави – я цим фактом, такою працездатністю, організованістю, патріотизмом був дуже вражений. В своєму ж регіоні Ігор Львович працював давно. Тепер перед новим губернатором стоять вкрай складні завдання, адже Харківщина — по суті прифронтовий регіон, буферна зона між охопленим війною Донбасом та мирною частиною України. Ігор Райнін — саме та людина, яка зможе забезпечити функціонування державного апарату в непростій ситуації та утримати мир і спокій в своїй області»,- підкреслив Президент, повідомляється на офіційному сайті Харківської ОДА.

З 2001 до листопада 2014 року Ігор Райнін обіймав посади від начальника управління координації програми «Харківська ініціатива» та інших проектів міжнародної техдопомоги Головного управління економіки до першого заступника Харківської ОДА. Потому кілька місяців працював Главою Адмінстрації Президента і повернувся у рідну облдержадміністрацію вже губернатором.