Сергій Степанов: у Лозовій оптимізовуватимуть 1 школу +vd

Освіта Лозової цьогоріч незабезпечена на 12 мільйонів гривень. Зекономити їх, не закриваючи школи, ніяк пояснює Олег Інденко, начальник відділу освіти міськради. Минулоріч педагогів відпускали за свій рахунок, були інші заходи економії, разом вони допомогли зберегти 1 мільйон гривень – з цьогорічним дефіцитом бюджету цього замало, зауважив керівник. Утримання однієї школи місту в середньому коштує 3 мільйони гривень, наводить цифри Олег Інденко.

 

У 2015 році у Лозовій оптимізують одну школу, повідомив 13 лютого на сесії міськради мер Сергій Степанов. Номер навчального закладу не назвав. Пояснив, спочатку складуть рейтинг шкіл. Роботу навчальних закладів за багатьма критеріями аналізуватиме спеціальна робоча група, і лише після цього міськрада прийматиме рішення стосовно оптимізації.

За словами Олега Інденка, школи міста майже наполовину пусті. Тому під час відбору перш за все враховуватиметься потенціал наповнення. У південній частині міста він найнижчий.

Оптимізація шкіл у Лозовій – це не ініціатива місцевої влади, а не популярні рішення, які в умовах нинішньої ситуації диктує область, говорить міськголова Сергій Степанов. Цьогоріч оптимізовуватимуть, наголосив мер, не лише освіту, а всю бюджетну сферу міста. Очікуються відпустки за свій рахунок та скорочення. Роботу втратять орієнтовно 3 % бюджетників – це 100 чоловік.

Аби обговорити та визначитись, яку школу оптимізовувати, освітяни та самоврядці мають кілька місяців. Олег Інденко запевнив, навчальний рік – це святе, тому до 1 вересня у місті працюватимуть усі загальноосвітні навчальні заклади.

   {youtube}URhQSeI4yuQ{/youtube}