Працівники Лозівської вузлової лікарні попросили мера почекати з реорганізацією +vd

Зустріч лікарів залізничної лікарні з міським головою Сергієм Степановим відбулась 26 лютого. Медики попросили мера не реорганізовувати їхній заклад принаймні до кінця року.

 

Міськголова відповів, що від нього та міськради у цьому питанні мало що залежить – це державна ініціатива: 83 з 94 лікарень «Укрзалізниці» передаватимуть на баланс місцевих рад. Віце-мер Олександр Неділько запевнив, остаточну долю лікарні вирішить Міністерство інфраструктури України. Саме воно прийматиме рішення щодо подальшого існування закладу.

Головний лікар міськлікарні Алла Шолом у свою чергу додала, у Міністерстві охорони здоров’я  планують зробити медзаклади профільними. І скласти їх перелік. Якщо Лозівська залізнична  лікарня потратить до цього списку, то держава виділятиме на неї кошти, якщо ні, то вже місто вирішуватиме, чи зможе утримувати заклад. Все має прояснитися у квітні, зазначила Алла Шалом.

Поки ж залізнична лікарня утримується за рахунок держсубвенції, яку отримала медицина Лозової. Цих грошей вистачає на енергоносії та зарплату, запевнила керівник залізничної лікарні Наталя Яртим. 

    {youtube}uiPhrpxvKxQ{/youtube}