Лозівський колегіум №2 під загрозою закриття +vd

Лозівський колегіум №2 під загрозою закриття. Про це заявили на щотижневій нараді керівників навчальних закладів 24 лютого. Долю колегіуму остаточно вирішуватимуть депутати на сесії міськради.

Як розповів начальник відділу освіти Лозівської міськради Олег Інденко, утримання саме цього навчального закладу обходиться місту найдорожче. На одного учня торік там витрачали більше 7, 5 тисяч гривень, у третій школі, для порівняння, – це трохи більше 6 тисяч гривень. На рік різниця сягає кількох сотень тисяч гривень. Також однією з причин закриття є найменша кількість учнів серед навчальних закладів міста.
Директор Лозівського колегіуму Олена Назаренко зауважила, оскільки вирішили закрити саме колегіум, то шансів на збереження закладу майже не має. Вона запропонувала меру міста Сергію Степанову зберегти колектив та учнів, статус колегіум і розташувати його у іншому менш витратному за опаленням приміщенні.
Мер запевнив, що готовий розглянути будь-яку альтернативу для подальшої долі колегіуму, але скоріш за все існувати в такому вигляді заклад не зможе.
Присутніх на зустрічі директорів навчальних закладів зацікавила також подальша доля будівлі школи, яку закриють. Лозівський міський голова розповів, що її обов’язково намагатимуться зберегти та передати у комунальну власність. Наголосив, що приміщення має охоронятися , у ньому можуть тренуватися спортсмени ДЮСШ «Олімпія».

     {youtube}gBhwnqWt0kk{/youtube}