У Лозовій зростає рівень забруднення повітря +vd

У Лозовій частіше фіксують перевищення шкідливих речовин у повітрі, повідомила головний державний санітарний лікар Лозівщини Тетяна Овчарюк на комісії з надзвичайних ситуацій 15 квітня.

За її словами, за 2 роки у місті взяли понад 400 проб повітря. Торік майже 40% з них показали перевищення сірчаного ангідриду та пилу у повітрі, у 2013 році цей показник був нижчим на кілька відсотків. Основний забрудник – транспорт. Містом їздить приблизно 10 тисяч автомобілів.

Санслужба порекомендувала міськраді відновити об’їзну дорогу, щоб прибрати з вулиць принаймні транзитні вантажівки, як це було раніше.

Шкодить атмосфері і поганий стан міських автошляхів, зазначила Тетяна Овчарюк. Санлікар порадила дороги ремонтувати, частіше підмітати та мити, особливо у спекотну вітряну погоду. Перший віце-мер Володимир Денисенко відповів, комунальники швидше автошляхи підмітатимуть, ніж митимуть, хоча поливальна машина в управління ЖКГ є.

Ще одне джерело забруднення – міське сміттєзвалище. Його треба ущільнювати, щоб не горіло, доводила Тетяна Овчарюк. Володимир Денисенко зважив на брак грошей.

Нині, зазначила головний санітарний лікар, показники забруднення повітря у Лозовій задовільні, бо поки що прохолодно і волого.

           {youtube}JmXSwIf8vBk{/youtube}