Лозівські історики запропонували нові назви для 48 вулиць міста +vd

2 червня комісія з питань перейменування вулиць та провулків Лозової  розглянула на засіданні назви 48 вулиць, 2 площ та 15 провулків, які планують перейменувати. Нинішні назви кожної з них дослідили історики міста та детально описали їхнє походження.

Краєзнавці розповідають, інформацію брали з методички, розробленої фахівцями Українського інституту національної пам’яті, також керувалися загальновідомою інформацією про політичних особистостей та події, на честь яких були названі деякі об’єкти.

Крім дослідження нинішніх назв вулиць та провулків, історики запропонували і нові.

Спеціалісти управління житлово-комунального господарства зазначили, зміна назв вулиць та провулків нестиме за собою заміну усіх табличок на будинках та встановленні нових вказівних знаків. Кожна табличка обійдеться місту у 35 гривень, а кожен вказівник-близько 2000 гривень, повідомила начальник відділу благоустрою управління ЖКГ Олена Корнюхова.

39 запропонованих назв вулиць на перейменування погодили, ще 9 розглянуть більш детально на наступному засіданні. Нові назви погоджуватимуть і містяни, зазначив заступник міськголови Юрій Петренко. 

             {youtube}V34PQNyA4J0{/youtube}