У Лозовій, мешканці будинку по Володарського скаржаться на безпритульних собак +vd

Мешканці будинку по вулиці Володарського 23 скаржаться, собаки у дворі не дають вийти в магазин, та неодноразово нападали на місцевих мешканців. Інші жителі цього ж будинку переконують – собаки спокійні, нікого не лякають та самі потребують допомоги.

Жителі будинків по вулиці Володарського 23 розповіли, собаки, що живуть поряд із будинком нападають на людей і лякають дітей. З проханням їх вилучити звернулися до управління ЖКГ міськради, зазначила мешканка будинку Лариса Чайка. Інші ж мешканці цього будинку у свою чергу переконують, собаки у дворі спокійні, нікому не заважають та самі потребують допомоги – лікуванням та харчуванням. Вони також подали колективне звернення з проханням тварин залишити.
За законом тварини не мають жити біля будинку, розповів начальник управління ЖКГ міськради Олександр Залізінський. За його словами, раніше щодо відлову собак діяли спільно із комунальним закладом із Харкова, однак цьогоріч таких договорів заклад не заключав, зазначив він. Приватні підприємства теж вивозять собак, однак за вивезення однієї тварини цьогоріч коштує 700 гривень, це більше ніж у два рази дорожче ніж минулоріч, зазначив Олександр Залізінський.
Зараз комунальники шукають варіанти, що робити з безпритульними тваринами, повідомив Олександр Залізінський. За його словами, наразі є кілька пропозицій вирішення проблеми – створити притулок у місті або діяти спільно із комунальниками.

             {youtube}8AYGyb8Tv3w{/youtube}