Лозівчани мають обрати, хто обслуговуватиме їхні будинки +vd

Лозівчани мають обрати, хто обслуговуватиме їхні будинки. За словами начальника відділу реформування управління ЖКГ міськради Світлани Гадяцької, раніше будинки міста були на балансі «ЖУКа», але протягом року їх спишуть.

Обслуговувати багатоповерхівки можуть ЖЕКи, «ЖУКи», приватні підприємці, або лозівчани створять ОСББ, зазначив директор Житлово-управляючої компанії Сергій Єршов
Тим, хто самостійно не визначаться із управителем до 1 липня наступного року, його призначить виконком міськради. Начальник відділу реформування наголосила, співвласники і власники житлових приміщень мають робити капітальний та поточний ремонти, і утримувати будинок за власні гроші. Управитель же виконує свої обов’язки за угодою, додала вона.
Спеціаліст зазначила, за детальною інформацію необхідно звертатися у відділ реформування міськради. Телефон для довідок: 2-20-15.
1 липня у Лозовій і в Україні загалом набрав чинності закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Він дає українцям рік, аби визначитись із формою управління багатоповерхівками.

                {youtube}eKOYWDAITQk{/youtube}