У 2016 на ЛКМЗ планують підвищити зарплату та модернізувати виробництво +vd

Замовлення на наступний рік гарантують стабільну роботу ЛКМЗ, модернізацію виробництва та підвищення зарплатні, розповів почесний президент УПЕКу і народний депутат України Анатолій Гіршфельд. Він зустрівся з колективом заводу 28 грудня.

 

На оборону галузь у 2016 році Україна виділить 100 млрд. грн. Уряд обиратиме виробників спецтехніки прозоріше, тому для ЛКМЗ відкриваються нові можливості, розповів президент УПЕКу і народний депутат України Анатолій Гіршфельд.

Попри важкий 2015 рік ЛКМЗ  знаходило можливість працювати над розробками спецтехніки – це виводить лозівський завод у лідери серед виробників оборонки, зазначив почесний президент.

У сільгоспнапрямку  замовлень на 2016 рік – удвічі більше, ніж цьогоріч. За словами Анатолія Гіршфельда, у наступному році на ЛКМЗ планують розробку ще найменше 5 нових агрегатів.

Перспективи для ЛКМЗ відкривають плани «Укрзалізниці» на оновлення рухомого складу. Виробництво поглиначів дасть роботу ковальському та механозбиральному напрямкам заводу.

З виготовлення мостів для тракторів ХТЗ теж прояснюється ситуація. Харківський тракторний завод заходить у глухий кут – його рахунки арештовані. Незабаром він буде вимушений віддати борги Лозівському ковальсько-механічному заводу, переконаний Анатолій Гіршфельд.

На 2016 рік ЛКМЗ планує виготовити понад тисячу мостів. По-перше, аграріям тепер вигідніше оновлювати старі трактори, ніж купувати нові. По-друге, ХТЗ тепер  реалізує  трактори взагалі без мостів, а китайські, які ставили раніше, почали масово ламатися – з ладу ближчим часом можуть вийти 6000-7000 мостів, говорить Анатолій Гіршфельд.

Перспективні замовлення, пониження податкового тиску на зарплату, дозволить ЛКМЗ більше платити людям за роботу.  У наступному році українцям індексуватимуть зарплату на 12%, на ковальсько-механічному цей показник буде більший, говорить Анатолій Гіршфельд. Стабільна робота також дозволить підприємству модернізувати виробництво та більше допомагати місту, зазначив почесний президент УПЕКу.

          {youtube}x03svh8bl7k{/youtube}