З 1 січня близнюківці сплачують більше податків

Представники Лозівської ОДПІ у Близнюківській райраді 18 січня розповідали про нововведення та зміни до Податкового кодексу.

 

З 1 січня змінилася ставка оподаткування фізичних осіб, торік вона була 15%, зараз – 18%, розповів в.о. начальника Лозівської ОДПІ Артем Уманцев. Ставка діє незалежно від зарплати, яку отримує працівник. Виключення – пенсіонери, які отримують більше, ніж 3 мінімальні заробітні плати. Є і позитивні зміни – держава збільшила мінімальну зарплатню: з 1 січня – це 1378 гривень, з травня – 1450 гривень, а з грудня – понад півтори тисячі гривень, зауважив Артем Уманцев.
Зміни стосуються і сільськогосподарських товаровиробників. Раніше підприємства спрямовували позитивний результат своєї роботи на спеціальний рахунок – кошти використовували на розвиток підприємства, тепер частину грошей виробники віддаватимуть державі, розповідають податківці.
Присутні наголосили, виробники, які мають сплачувати податки за четвертою групою, так і залишаються у другій, тому платять менше, ніж мали б. Люди питали, як податкова це контролює.
Податківці зауважили, мають допомагати сільради, адже саме вони знають все про платників та орендарів. Цю інформацію податкова отримує від них, наголосила начальник управління оподаткування фізичних осіб Наталя Танько.