Лозівська міська рада допомагатиме поліції паливом, комп’ютерами та засобами зв’язку +vd

Для кращого забезпечення правоохоронців паливом, комп’ютерами, засобами зв’язку,  аптечками у міськраді розробили програму профілактики та боротьби зі злочинністю. Вона розрахована на 5 років.

Щороку з міського бюджету планують виділяти по 50 тисяч гривень, більша частина – 30 тисяч – йтиме на паливо, розповів начальник Лозівського відділу поліції Микола Пономар.

Депутат Ольга Федченко запитала, а чи потрібна поліції фінансова підтримка міста, адже Міністр МВС заявляє про забезпечення правоохоронців усім необхідним.

Микола Пономар відповів, Верховна Рада проголосувала за збільшення фінансування поліції,  однак живих грошей лозівські правоохоронці ще не отримали – лише 170 тисяч гривень на опалення у І кварталі.

Після пояснень головного поліціянта депутати міськради затвердили програму підтримки поліції. Секретар міськради Сергій  Коба подякував обранцям за розуміння, адже останні півроку на Лозівщині зріс рівень злочинності.

За інформацією Миколи Пономаря, торік місто також виділяло міліції 30 тисяч гривень на пальне, 20 – давав район, і 31 тисяча гривень була позабюджетних грошей.  Разом з фінансуванням профільного міністерства цих грошей вистачало на 45 літрів палива на добу, в ідеалі необхідно було 65 літрів, зауважив Микола Пономар.

Раніше поліціянт повідомляв, що деякі сільради на Лозівщині також проявили ініціативу – виділили гроші на бензин, аби правоохоронці приїжджали до них частіше.

         {youtube}M_T0QRYseKY{/youtube}