У Лозовій не запланували комунальний ринок на місці колишнього авторинку +vd

З 2013 року, коли закінчився договір оренди на землю під колишнім авторинком , на цьому місці неодноразово намагалися відновити торговельний майданчик.

 

Економісти, архітектори та земельними попереднього скликання міськради доводили,  – для міста –  це занадто дорого, не можливо за саннормами – дуже близько до житлових будинків, а ще майданчик суперечить генплану.  За схемою там має бути автомобільна розв’язка.  

Це – не причини, а відмовки,  переконували  депутати Сергій Коба, Андрій Шевченко та інші.  Коли Сергій Коба став секретарем міськради, пообіцяв, що комунальний ринок на місці авторинку буде. Тим більше, що про його створення йшлося у передвиборчій програмі мера Лозової Сергія Зеленського, заявив секретар міськради на сесії 20 листопада.  Точних строків організації майданчика Сергій Зеленський не зміг назвати, але сказав, що ринок буде, доки він міськголова.

Однак у новому генплані Лозової, який презентували наприкінці січня, автомобільну розв’язку залишили. Вона потрібна місту, переконує тепер Сергій Коба. Пояснює, там інтенсивний рух транспорту, особливо взимку. 

За словами Сергія Коби, не ринок, а можливо інший комунальний торгівельний заклад  планують створити у колишньому приміщенні Лозівського училища культури і мистецтв. Будівлю хочуть віддати в оренду торговцям не продуктовими товарами.

Щодо торгівлі з городів або приватних господарств, керівники міста намагаються  домовитися з адміністрацією центрального ринку, аби поставити стихійних торговців за прилавки.

За словами директора «Еко-Сану» Володимира Селезньова, на місці колишнього авторинку  зараз діє тимчасовий торговельний майданчик. Рішенням виконкому міськради його утворили на початку грудня. Коли немає морозів, тут торгують овочами з машин. Городникам також не відмовили б, запевнив керівник, але вони не хочуть платити містове, переконаний він.

{youtube}BrYIa3ydGvE{/youtube}