Анатолій Гіршфельд ініціював, щоб засідання Комітету промисловості ВР провели у Харкові +vd

Українському машинобудуванню терміново потрібна державна підтримка та інвестиції, – про це говорили на виїзному засіданні Комітету промислової політики Верховної Ради у Харкові 25 березня.

Зустріч ініціював член комітету, народний депутат Анатолій Гіршфельд. В обговоренні взяли участь представники міністерств, бізнес-асоціацій, нацкомісії з регулювання у сфері енергетики та ЖКГ, експерти-податківці, промисловці та місцеві очільники.
Потужним поштовхом розвитку економіки держави стане створення пільгових умов для інвесторів. Як зацікавити світ вкладати гроші в Україну, виклали у законопроекті про спецрежими інвестування. Анатолій Гіршфельд – серед авторів проекту.
Основі тези: спустити розподіл інвестицій на місця, інвесторам, які вкладають 500 тисяч євро і більше, відтермінувати сплату податків та дати інші преференції; у відповідь інвестори мають створити не менше 25 робочих місць і платити працівникам середньо не менше двох з половиною мінімальних зарплат.
Законопроект про спецрежими інвестування – це один із кроків Програми модернізації України. Її розробила Федерація роботодавців разом із з закордонними експертами.
Над усіма зауваженнями промисловців, які озвучили у Харкові, працюватиме Комітет промисловості Верховної Ради, пояснив його голова Віктор Галасюк.

          {youtube}uOgDgD4YhoU{/youtube}