На Лозівщині закінчили водообмін Краснопавлівського водосховища

Прокачку води Краснопавлівського водосховища – завершили. Про це повідомив начальник Краснопавлівської ділянки каналу «Дніпро-Донбас»Павло Вовк. Спеціаліст наголосив, за час водообміну рівень води у водосховищі піднявся на 5 метрів. Тепер люди питимуть набагато якіснішу воду, зазначив Павло Вовк.

Спрацювали чітко, злагоджено та без інцидентів, бо у колективі працюють професіонали, розповів Павло Вовк. Прокачка пройшла без значних поломок, зазначив Віктор Заколодний начальник насосної станції №12. Попри поважний вік техніки – 40 років, водосховище наповнили і вже готують до консервації всі агрегати. Начальник Краснопавлівської дільниці каналу «Дніпро-Донбас» подякував усім рибалкам, які відреагували на попередження та не створювали надзвичайних ситуацій на воді.

Нагадаймо, оновлювати воду у водосховищі почали 20 жовтня, тоді рівень та якість води були вже майже на критичній позначці. Виділення коштів добився народний депутат України Анатолій Гіршфельд. 24 листопада 2015 року обранець направив запит до Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. 16 грудня отримав відповідь від Міністерства екології на доручення прем’єр-міністра. У листі, обранця запевнили, гроші у держбюджет на водообмін заклали.

Ярослава Носенко