Лозівські депутати дали згоду на приєднання до Лозової 13 тергромад

Лозівські депутати дали згоду на приєднання до Лозової 13 тергромад. Обранці голосували 8 червня на позачерговій сесії міськради. Рішення про приєднання кожної тергромади  супроводжували оплесками.

Бажання приєднатись до Лозової виявили Домаська, Новоіванівська, Миколаївська, Миролюбівська, АртільнаЯковлівська, Перемозька, Чернігівська, Панютинська, Садівська, Шатівська, Царедарівська та Катеринівська територіальні громади. Рішення про згоду на приєднання кожної тергромади депутати супроводжували оплесками.

На сесії голова Лозівської районної ради Володимир Лаптєв попросив депутатів не «розривати» район і прийняти зважене рішення щодо приєднання. Депутат міськради Ігор Коломак поцікавився, що буде із районною радою, сільськими депутатами та сільськими головами.

Сільські та селищні голови виконуватимуть обов’язки старост, їх включать у виконавчий комітет міської ради, зазначив мер Лозової Сергій Зеленський. Депутати ж працюватимуть, доки працюватимуть програми, що вони прийняли.

Стосовно сільських бюджетів Сергій Зеленський додав, гроші залишатимуться у сільрадах.

Рішення сесій Єлизаветівської та Павлівської сільрад про приєднання до Лозової, поки що не розглядали, бо приєднуватися можуть лише ті громади, з якими є спільна межа. Бюджетні процедури мають початися з нового бюджетного року, зазначили у міськраді.

 Юлія Ковальська