У Лозовій готуватимуть інженерні кадри (оновлено) +vd

Про співпрацю у підготовці інженерних кадрів у місті Лозова домовились керівники індустріальної групи УПЕК, Національного технічного університету «ХПІ» і Лозівської міськради.

 

10 жовтня у міському Палаці культури представники усіх трьох сторін – голова ради директорів ІГ «УПЕК» Анатолій Гіршфельд, ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський та Лозівський міський голова Сергій Степанов – підписали документ про спільні дії.

Українська промислово-енергетична компанія, яку очолює Анатолій Гіршфельд, вже має практику співпраці з навчальними закладами у напрямку підготовки кадрів для заводів індустріальної групи. Першою вдалою спробою стало відкриття у Лозівському автодорожному технікумі виробничої спеціальності – “технологія обробки матеріалів на станках з ЧПУ та автоматичних лініях”. Анатолій Гіршфельд, будучи народним депутатом 4 скликання, у 2004 році посприяв тому, що технікум отримав акредитацію на цю спеціальність. Користь від цього отримав і навчальний заклад (кількість його студентів збільшилася майже втричі), і найбільше лозівське підприємство – ЛКМЗ, яке приймає на роботу кращих випускників.

На одній лише співпраці з Лозівським технікумом УПЕК не зупинився. В індустріальну групу входить 5 заводів, їм потрібні інженери, конструктори, молодь яка має принципово нову технічну освіту. Таких спеціалістів на замовлення УПЕК з 2008 року почали готувати в Харківському технічному університеті «ХПІ».

Подібну практику харківський політехнічний та Українська промислово-енергетична компанія мають намір втілити у життя і у Лозовій. Цю ідею підтримали Лозівський міський голова Сергій Степанов та голова районної державної адміністрації Богдан Рева.

Для реалізації ідеї підготовки інженерних кадрів у Лозовій потрібно провести велику роботу. Першим кроком буде відкриття у Лозовій підготовчих курсів ХПІ. Як розповів ректор цього вузу, у нашої молоді навчальний заклад користується попитом. Зокрема, лише у цьому році лозівчани подали до ХПІ 180 заяв, пройшли конкурс 31. З підготовчими курсами кількість студентів з Лозівщини збільшиться.

Інна Воробйова

 

 

{youtube}c5RPS32dqp8{/youtube}