На Лозівському молокозаводі загинула молода дівчина +vd

Смертельне травмування на виробництві. 23 жовтня о 1:20 ночі на станцію швидкої допомоги надійшов виклик з молокозаводу. Коли медики дісталися підприємства, серце постраждалої вже зупинилося.

  Слідчо-оперативна група встановила: дівчина працювала у консервному цеху, ставила на конвеєр банки для згущенки, але трагедія трапилася у сусідньому приміщенні. Чому дівчина прийшла у цех заливки й упаковки консервних банок і чому там нікого не було, поки не відомо. Як і те, навіщо дівчина потягнулася до конвеєру.

Руку робітниці затягло конвеєром і закрутило на його вал, розповів заступник Лозівського міжрайпрокурора Юрій Новиков. Мати дівчини першою прибігла на крик — вона працювала зовсім поруч. Жінка з іншою працівницею вимкнули конвеєр і витягли постраждалу з нього. Однак рука була травмована настільки, що дівчина не витримала болю. За кілька хвилин вона померла. Попередній висновок — від травматичного шоку. Їй не було ще й 19 років.

Зараз прокуратура проводить перевірку, тривають експертизи. Матеріали відправили і спеціалістам з інституту судових експертиз імені Бокаріуса. Ті мають встановити, чи не було на заводі таких порушень охорони праці, які могли стати причиною цієї трагедії, пояснив заступник прокурора.

З 25 жовтня почала перевірку на молокозаводі і комісія з охорони праці. Її очолює харківський представник Державної служби гірничого нагляду і промислової безпеки України. Висновки комісія має зробити у 10-денний термін, так само, як і прокуратура.

Поки що керівництво молокозаводу від коментарів утримується.

Валерія Гецко

 

{youtube}lb0OpedJrdE{/youtube}