У Лозовій почали ремонт одного з головних водогонів +vd

Магістральному водогону, яким подається вода на мікрорайони, 16 грудня почали готувати заміну. Всередину старої труби збираються затягти нову. Це називається санація.

Поле між 3 мікрорайоном та селищем Димитрове — найбільш аварійна ділянка “Лозоваводоканалу”. Довжина водогону під ним — десь із 900 метрів. На рік тут трапляється по кількадесят поривів.

Проект санації старої труби був готовий ще у 2006-му, говорить головний водяник Лозової Ільяс Калмуратов. І нарешті він дочекався. Наприкінці минулого року проект отримав державне фінансування.

“Загальна вартість проекту складає 1,650 млн. грн. Профінансований аванс 30%. Це порядку 480 тис.грн. І у межах цього фінансування зараз ведуться роботи”, – повідомив начальник управління ЖКГ та будівництва Лозівської міськради Сергій Костюк.

Залишок коштів, за словами Сергія Костюка, Лозовій обіцяні, хоча поки не документально.

Нова труба — це пластик товщиною у майже 2 сантиметри і з гарантією на півстоліття. Її діаметр — півметри. Старий водогін на 20 сантиметрів ширший. За рахунок цієї різниці нова труба вільно влізе у неї. Водяники планують замінити ділянку від вулиці Говорова — це там, де знаходиться підприємство, – майже до 3 мікрорайону.

Поки вони сануватимуть водогін, воду для мікрорайонів пустять в обхід. Мешканці верхніх поверхів днів за 10 це відчують, говорить головний водяник Ільяс Калмуратов.

“Незручності будуть. Деякі. У годину максимального водоспоживання верхні поверхи, звісно, страждатимуть. Але це тимчасово. Потрібно буде потерпіти. Тому що далі, пісня санації, буде вже надійне водопостачання міста”, – пояснив він.

За планом, роботи триватимуть близько місяця. Якщо гроші надходитимуть вчасно і погода не заважатиме, зауважує директор “Лозоваводоканалу”.

А у міста стосовно водомереж ще масштабніші плани, говорить головний комунальник міста. Якщо держава допоможе грошима, то вже у 2013 році так само просанують магістральний водогін під проспектом Перемоги, від 3 мікрорайону і до Палацу культури.

Валерія Гецко

 

{youtube}rUXlUBPdWmw{/youtube}