4 аварії за два тижні сталося на магістральному водогоні у центрі Лозової +vd

Як зустріли Новий рік — так і досі ремонтують. Працівники комунального підприємства “Лозоваводоканал” тільки і встигають латати магістральний водогін у центрі Лозової.

Перша з черги аварій сталася на ньому у Новорічну ніч. Її ліквідовували до самісінького ранку. Після того цю трубу проривало ще тричі. 11 січня прорвало за спортшколою, 14 січня — на вулиці Артема і 15 січня — на перехресті Жовтневої та Гоголя. Ремонтникам довелося попрацювати і вдень, і вночі.

“Аварії трапилися на одній і тій самій лінії — на магістральному водопроводі діаметром 300 мм, який працює на велике кільце міста”, – пояснив директор КП “Лозоваводоканал” Ільяс Калмуратов.

За словами водяників, усі пориви — це реакція старого чавунного водогону на температурні коливання, коли вночі мінус, а вдень — плюс. Труби тріскалися вздовж, міняти доводилося кожного разу приблизно по 3 метри труби.

Кожного разу без води залишалися кілька пятиповерхівок по Ломоносова та частина приватного сектору, обмежена вулицями Ломоносова, Халтуріна, Гоголя та Жовтневою.

Валерія Гецко

 

{youtube}OJfW32vpJ30{/youtube}