У Панютиному заклали капсулу під майбутній пам’ятник афганцям +vd

15 лютого панютинські воїни-афганці та представники підприємства “Укрспецвагон” зібралися, щоб закласти капсулу з посланням на місці будівництва.

Пам’ятник афганцям знаходитиметься біля селищного Меморіалу Слави. Знак спроектували на ДП «Укрспецвагон». Там же його і виготовлятимуть. Усі витрати візьме на себе підприємство. У скільки обійдеться пам’ятний знак, тут поки не знають. Вартість залежатиме від того, скільки коштуватимуть вилиті із заліза чорний тюльпан та військова панама, говорить виконуючий обов’язки голови спілки ветеранів Афганістану ДП «Укрспецвагону» Олександр Вареник.

Афганці говорять, що давно виношували ідею будівництва пам’ятника. А до 25-річчя виведення військ вирішили її втілити. Річницю відзначатимуть наступного року. Встигнути до неї — справа честі, говорять панютяни.

Щойно пам’ятний знак встановлять, біля нього збиратимуться афганці. У ветеранів з’явилася ще одна традиція: у день виведення військ вони тепер приходять до могили першого голови своєї спілки Володимира Ткаченка. Чоловік загинув минулого року. Він багато зробив для організації воїнів-афганців: сприяв створенню статуту, прапору, нагрудних значків, з якими зараз ходять усі афганці підприємства.

Зараз обов’язки голови спілки виконує Олександр Вареник. Він має стати її новим керівником. Говорить, що намагатиметься продовжувати традиції свого легендарного попередника і робити все, аби мирне життя афганців буле легшим і їх не забували.

Анна Скрипник

 

{youtube}RFGnJRLmpuo{/youtube}