Капремонти у Лозовій у 2013 році фінансуватимуть з міського бюджету +vd

На сесії міськради 15 лютого депутати розподілили відповідну частину лозівського кошторису — так званий бюджет розвитку. На все є трохи більше 11 мільйонів гривень.

Лише півтора мільйони з них — державні. За них ремонтуватимуть дороги. Найбільше грошей у бюджеті розвитку виділено на житлово-комунальні закупівлі та капремонти.

“Левова частка — це УЖКГ, 4 мільйони 700 (тисяч гривень — ред.). На превеликий жаль, при потребі майже 70 мільйонів”, – прокоментував Лозівський міський голова Сергій Степанов.

На ОСББшні ремонти виділили більше мільйону. На капремонт житла — утричі менше.

Цьогоріч продовжать ремонтувати поліклініку Лозівської міської лікарні та закуповувати туди обладнання. Усе десь на мільйон 200 тисяч.

Ще мільйон витратять на заміну даху на четвертому ліцеї — він тут буде шатровий, з гарантією у півстоліття, говорить мер.

Виділили більше мільйону гривень і на продовження ремонту у спортшколі “Юність”. Однак навіть з минулорічними майже 2 мільйонами фінансування не досягло й половини від потреби.

“По ДЮСШ нам потрібно ще ні багато ні мало 6 мільйонів. Тобто, це басейн. Ми, слава Богу, провели капітальний ремонт покрівлі, фасад ми не чіпали, і кошти з місцевого бюджету у вигляді співфінансування на вентиляцію ми витратили… Чим більше робимо, тим більше потрібно”, – говорить мер.

Всього ж у бюджеті розвитку — півсотні пунктів. Серед них є той, якого авилівчани чекають кілька років, – будівництво дитсадку на Авилівці. На нього заклали 440 тисяч гривень. Як пояснив начальник міського відділу освіти Олег Інденко, на співфінансування: якщо область цьогоріч знайде гроші на всі будівельні роботи – це як мінімум 12 мільйонів, – тоді місто додасть свою частину.

Валерія Гецко

 

{youtube}cnY3LE-vQv4{/youtube}