Лозівчани на Скалика,18 живуть в аварійному будинку і дорого за це платять +vd

Люди скаржаться, що 2 кімнати їм обходяться у 1, 5 тисячі гривень на місяць. Все через електроопалення. 6 років тому мешканці на нього погодились, бо не мали вибору. Дорожньо-будівельне управління, якому належав гуртожиток, збанкрутувало. А ліквідатор парове опалення в будинку вирізав. За словами людей, сподівався, що мешканці втечуть з холодної будівлі, і він зможе її знести. Однак люди відстояли своє житло.

У 2003 році місто взяло будівлю на свій баланс. Люди почали платити квартплату, але роботи комунальників не бачили. За цей час потекла каналізація у спільних туалетах. Ті тепер не працюють. Через постійні потопи почали розсипатися стіни.

Зате у водопровідних трубах навпаки – сухо. Вони постійно перемерзають. Попри це жильцям приходять платіжки з розрахунку 8 кубів на людину. За те, що не мають, мешканці не платять. Вони заборгували вже понад 26 тисяч гривень за воду. За квартплату – понад 17.

На прийомі у мера, 14 лютого, директор ЖУКа Сергій Єршов пояснив, що саме ці борги і заважають комунальникам почати ремонти.  Міський голова Сергій Степанов взагалі не хотів розмовляти з людьми. Однак, коли побачив їхні платіжки за електроенергію, змінив гнів на милість. Пообіцяв допомогти зі зниженням тарифу на світло. У його планах посприяти людям з виготовленням технічного паспорта на будівлю. З тим кімнати можна буде приватизувати, а потім добиватися пільгової вартості на електроенергію. Мешканці будинків, в яких немає газу, мають на це право.

Голова також запевнив, що протягом року на Скалика,18 замінять каналізацію. І просив людей розібратися з боргами.

 

Анна Скрипник

 

{youtube}7gkIsakGvw4{/youtube}