До травня у Лозовій планують прибрати усі стихійні смітники +vd

З 36 офіційно виявлених стихійних смітників комунальники вже прибрали три чверті. Однак щойно сміття вигрібають, на тому ж місці з’являється нове.

Цієї весни у Лозовій прибрали три чверті стихійних смітників, які накидали з минулого року. Роботи хочуть завершити до кінця квітня. Їх проводить комунальне підприємство “Еко-Сан” разом з 10 безробітними, яких прислав Центр зайнятості.

Найбільші стихійні смітники Лозової — поруч з кладовищем в районі колишнього ДБУ-16 та за старим м’ясокомбінатом на вулиці Єретика. Околиці кладовища на ДБУ-16 звільнили від сміття тиждень тому. Але у кущах знову з’явилися могильні віночки. Залишають сміття і всередині кладовища — хоча на виході з нього стоять 2 контейнери.

Другий найбільший стихійний смітник, на вулиці Єретика, також вигребли минулого тижня. Звідси вивезли 7 причепів відходів та гілок, говорить директор “Еко-Сану” Володимир Селезньов. Однак хтось вже викинув тут мішок з битою цеглою — за 100 метрів до сміттєбаків.

За словами пана Селезньова, інколи комунальники заглядають у пакети зі сміттям на стихійних звалищах. Люди часом викидають газети, квитанції, папери, за якими можна встановити адресу порушника і оштрафувати його. Мінімальне покарання — 340 гривень.

Валерія Гецко  

 

{youtube}h3lTZm8tjss{/youtube}