Збанкрутлілий “Лозоваводоканал” планують врятувати +vd

Спасіння “Лозоваводоканалу” — у відключенні каналізації боржникам. Щоб вибратися з банкрутства, підприємство вибиватиме борги з лозівчан.

Про банкрутство комунального “Лозоваводоканалу” оголосили у серпні 2012 року, а 4 березня вже цього року і суд виніс відповідне рішення. Підприємство не ліквідовуватимуть: воно начебто має шанси виплутатися з боргів.

“4 червня цього року ми маємо затвердити план санації і входити у процедуру санації. Усе буде залежати від наших городян, у міру погашення ними заборгованості”, – сказав Ільяс Калмуратов, директор КП “Лозоваводоканал”.

Протягом року лозівчани мають повернути усі 8 мільйонів гривень, які заборгували перед підприємством за 3 роки його існування. Цього разу у водяників є дуже вагомий аргумент — відключення каналізації. Під час першого випробування апаратури у Лозовій туалет відрізали у 4 квартирах, а борги повернули удесятеро більше споживачів, на нараді керівників комунальних підприємств 26 квітня зазначив перший віце-мер Денисенко. І відрізання продовжуватимуть, говорять у мерії.

Санація “Лозоваводоканала” завершиться 3 березня 2014 року. Якщо борги вдасться подолати, підприємство працюватиме. Як ні, комунальникам доведеться ламати голову над новою назвою.

Валерія Гецко

 

{youtube}WwNd774qljw{/youtube}