У роковини початку війни ветерани Лозової переймаються через неофашизм +vd

Ветерани ТРК Сігма

Учасник Великої Вітчизняної війни Василь Кравцов під час мітингу пам’яті розповів, що саме це зараз найбільше турбує лозівських ветеранів.

72 річницю початку Великої Вітчизняної війни відзначають 22 червня в Україні. Напередодні до Меморіалу Слави у Лозовій прийшли ветерани тієї війни, члени ветеранських організацій, делегації від районної і міської влади. Біля Вічного вогню провели 10-хвилинний мітинг пам’яті. Загиблих воїнів і захисників Лозівщини вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів.

За словами одного з учасників війни Василя Кравцова, сьогодні ветеранів турбують не лише трагічні спогади, а й тривожне теперішнє.

“Згадувати є про що, – говорить Василь Кравцов, ветеран. — Біль душі — у мене навіть тут (на братській могилі під Меморіалом Слави — ред.) рідні є, могилка. Пам’ять тривожить, тривожить… І тим більше тривожить, що зараз така обстановка у державі, оце відродження неофашизму. Не знаю, як всі, як молодь ставиться до цього, а ветерани дуже, дуже стурбовані усім тим, що коїться”.

За словами Василя Кравцова, міські ветерани готують листа до керівників держави, у якому збираються висловити своє занепокоєння. Аналогічного листа вже написали й відправили харківські ветерани, додав учасник війни, але відповіді вони не отримали.

Валерія Гецко

 

{youtube}LBwXTlQvUPw{/youtube}