У бізнесовців Лозової залишилось три робочі дні, аби замінити касові апарати +vd

З 1 липня українське законодавство зобов’язує усіх бізнесовців регулярно передавати інформацію про всі касові операції прямо з касового апарату до податкової, причому в електронному вигляді. Таку можливість дають нові апарати, а для старих потрібно докупити спеціальний модем.

Принципової різниці між новим та старим, але модернізованим касовим апаратом немає, говорить підприємець Ігор Калинченко. Він займається технічним обслуговуванням цієї техніки та знає, як вона працює. І старий, і новий апарати в роботі однакові, каже пан Ігор.

Різниця є тільки у ціні, розповіла адміністратор міського кафе Оксана Гамора. Купити новий касовий апарат – це дорожче приблизно на тисячу гривень, ніж встановити модем на старий.

За інформацією Лозівської об’єднанної державної податкової інспекції, у Лозовій зареєстровано майже 500 касових апаратів. 86 з них підприємці вже замінили на нові, ще 90 модернізували. В цілому, у терміни точно вкладаються половина бізнесовців, які працюють з касовими апаратами, говорять податківці. Іншій половині потрібно хутчіш приймати рішення, або готуватися платити штрафи.

Анна Красноперова

 

{youtube}wmdhIGHxl8w{/youtube}