У Лозовій близько сотні людей вийшли на акцію проти війни +vd

Хода миру у Лозовій, ТРК Сігма

Учасники акції “Лозова — проти війни” 23 березня пройшли ходою від скверу афганців до Палацу культури. Дорогою до них приєдналися місцеві майданівці.

 

На акцію “Лозова — проти війни” спочатку збирається кілька десятків лозівчан. Організатор акції, лозівський депутат-УДАРівець Сергій Коба оголосив її категорично неполітичною і виключно антивоєнною. На неї прийшли люди здебільшого поміркованих поглядів переважно середнього і молодого віку.

Лозівчани вдяглися і прикрасилися національною символікою і взяли із собою дітей. Прийшли і кілька міських посадовців з управління соцзахисту населення. Пізніше, вже під час мітингу, у якості спостерігачів долучилися представники мерії.

Але найбільше поповнення рядів антивоєнної акції відбулося під час ходи: на “хресті” до неї приєдналися лозівські євромайданівці, пропри непрості стосунки між колишніми однопартійцями Сергієм Кобою, ініціатором акції, та Ігорем Коломаком, лідером майдану.

Мітинг біля Палацу культури — неформальний. На сцену запрошують усіх, хто хоче щось сказати. Виступають місцеві політики, про синьо-жовті кольори свого серця і паспорту розповідає радіоведуча Тома Денисенко (Томас), а маленька Мирослава, донька ініціатора акції, віршем просить дорослих не судити.

Лідер лозівських майданівців Ігор Коломак закликає лозівчан більше ніколи не боятися висловлювати свою позицію, а якщо їх за це притіснятимуть, радить звертатися до опозиційних депутатів міськради — за допомогою.

Резолюцію зібрання оголошує Сергій Коба. У ній він пропонує закликати росіян не підтримувати агресивну політику їхнього президента, а керівництво Російської федерації — повернутися у межі міжнародного права.

Завершувати акцію за мир доручили дітям — вони випустили у небо сині й жовті повітряні кульки.

Коли основна маса людей розходиться, на площі залишається молодь та кілька старших лозівчан. Вони проводять фотофлешмоб — вишикуються у великі літери UA і фотографуються.

Валерія Гецко

 

{youtube}tkU2Zmarizg{/youtube}