Лозівський НВК №10 розпочав навчальний рік у капітально відремонтованій будівлі

З 2015 року заклад перебував у аварійному стані. Протягом 2017-2018 років тут провели масштабну реконструкцію.

16 вересня Лозівський НВК №10 відвідала керівник області Юлія Світлична в рамках робочої поїздки в район. Вона оглянула результати ремонтних робіт та поспілкувалася з колективом школи.

«Сфера освіти, безумовно, потребує особливої уваги, – підкреслила голова ХОДА. – Роботи які були заплановані в закладі, виконані в строки. Ми долучилися там, де необхідно було докласти зусиль, щоб дотриматися графіків. Спільними зусиллями громади, батьків, вчителів, влади ми  впевнено досягли того результату, на який розраховували».

Так, протягом 2017-2018 років у НВК №10 замінили всі вікна та двері, відновили покрівлю над основною будівлею та спортзалом і бібліотекою, утеплили горище. Зробили капітальний ремонт системи опалення з облаштуванням теплового пункту зі смарт-датчиками, які регулюють подачу тепла залежно від температури на вулиці. У школі проведено ремонт туалетних кімнат та облаштувано душові кімнати. У харчоблоці зробили систему вентиляції, якої раніше не було. Виконано роботи з утеплення фасадів, улаштовано відмостки. Заклад обладнано всім необхідним для забезпечення інклюзивної освіти. Також для школи було закуплено нові меблі та сучасне обладнання.

Щоб відновити школу, окрім бюджетних коштів, було залучено допомогу міжнародних партнерів – німецької урядової організації GIZ.

«Поки проводилися роботи, наші діти навчалися в інших школах. Завдячуючи увазі до нашої проблемі зі сторони голови ХОДА Юлії Світличній, роботи були прискорено – і НВК почав працювати вже у квітні цього року. А цей навчальний рік ми розпочали у повністю відновленій школі. Тепер ми маємо і сучасну, і красиву, і безпечну будівлю», – розповіла заступник директора НВК Оксана Кочерга.