На Красноградщині нові квартири отримають 12 сімей переселенців зі сходу країни

Будівлю під соціальне житло для ВПО в селищі Дослідне реконструювали коштом німецьких партнерів.

Красноградський міський голова Володимир Максим повідомив, що здача об’єкту та видача ордерів відбудуться в листопаді. Завдяки закордонним донорам – Уряду Німеччини (Німецький державний банк KfW) – було відновлено будівлю лабораторного корпусу дослідної станції сільгоспінституту. Зараз тут розміщуються 4 двокімнатні квартири на 45 кв. м та 8 однокімнатних квартир по 26 кв. м.

«Тут були голі стіні без вікон та дверей. Тепер це новий будинок – відновлений за сучасними технологіями. У будівлі встановлено енергоощадні вікна й двері, а кожна квартира має особисті лічильники тепла й води. Хочу від імені громади подякувати голові ХОДА Юлії Світличній, тому що без створення позитивного інвестиційного клімату, якби не було довіри до влади, сюди жодної копійки не вклали б», – наголосив Володимир Максим.

Він також відзначив, що будинок залишається в комунальній власності.

«Війна закінчиться, й люди поїдуть додому, а будівля буде потрібна для вирішення соціальних питань жителів Краснограду», – говорить міський голова.

Нагадаємо, загалом цього року в області планують відкрити 6 будинків з соціальним житлом для ВПО. Ключі від перших 10 квартир у Богодухові переселенцям передала голова ХОДА Юлія Світлична.