Українські дрони атакували російський завод, де виробляли ракети Х-59

Українські дрони завдали значних пошкоджень Смоленському авіаційному заводу

На Смоленському авіаційному заводі внаслідок удару українських дронів порушено процес з виробництва ракет Х-59 різних модифікацій. Про це повідомила прес-служба Головного розвідувального управління Міністерства оборони у понеділок, 2 жовтня.

Як розповіли у відомстві, під час удару, який стався напередодні, 1 жовтня, три з чотирьох дронів влучили в ціль, завдавши значних пошкоджень виробничих потужностей заводу. Зазначимо, що Смоленськ розташований за 280 км від кордону з Україною.

«1 жовтня 2023 року внаслідок удару по Смоленському авіаційному заводу порушено процес з виробництва ракет Х-59 різних модифікацій. Згідно з підтвердженими даними, три з чотирьох дронів влучили в ціль, завдавши значних пошкоджень виробничим потужностям військового підприємства держави-агресора», – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що ракета Х-59 (у модифікації Х-59МК2) класу «повітря-поверхня» з дальністю до 280 км – одна з тих, якими російські повітряно-космічні сили найчастіше обстрілюють військові та цивільні об’єкти в Україні.

Від застосування такої зброї найбільше страждають Чернігівська, Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька та Херсонська області.

Як інформував ZAXID.NET, напередодні стало відомо, що безпілотники ГУР вдарили по російських Смоленську та Сочі. Очевидці події зафіксували вибухи від дронів. Однак подробиць атаки не було відомо. Пізніше «УП» із посиланням на джерело у розвідці повідомила, що атаку організувало ГУР. Внаслідок атаки українських безпілотників є влучання по стоянці російських вертольотів у районі Адлера в російському Сочі.