Не має часу відвідати податкову – звітуй дистанційно

Не має часу відвідати податкову – звітуй дистанційно

Для зручності обслуговування громадян Міністерством доходів і зборів України в цьому році впроваджено сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді.

Для користування цією послугою платникові необхідно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.

На офіційному веб-порталі  (www.sts.gov.ua) розміщено спеціальний банер «Декларування громадянами майнового стану і доходів», в якому детально пояснюється порядок заповнення податкової декларації та додатків до неї.

Створення декларації складатиметься з трьох простих кроків. Перш за все платнику пропонуватиметься обрати відповідну категорію – „фізична особа-підприємець” або „громадянин”, потім варіант збереження заповненої декларації у паперовому чи електронному вигляді. І вже після цього перейти безпосередньо до заповнення документу. Користувач отримуватиме підказки щодо заповнення полів декларації.

Крім того, при заповненні відповідних рядків декларації здійснюватиметься логічний контроль заповнення розділів декларації та необхідних додатків до неї.

Після внесення усіх необхідних даних та скріплення їх цифровим підписом декларація за бажанням платника або надсилатиметься до податкової, або зберігатиметься для друку у паперовому вигляді.

Така новація позбавить громадян необхідності відвідувати податкову для звітування.