Кілька основних питань по кредитних картах

 

Сьогодні на комфортне проживання, харчування, придбання необхідних товарів, ліки, поїздки за кордон і навчання потрібні гроші. І скільки б людина не заробляв, їх все одно не вистачає. Доводиться збирати або брати кредит. Практично у всіх банках пропонується така послуга, як оформлення кредитної картки.

Виявляється, у кредитної карти є відмінності. З кредитки ви можете займати у банку грошові кошти (визначається ліміт). Поступово з кредитної картки банк буде знімати певну суму з відсотками (згідно з домовленістю).

Якщо ви хочете оформити банківську карту спочатку вивчіть детальну інформацію про умови обслуговування.

Загальна характеристика кредитної картки

1. Банк визначає для держателя кредитної картки свого роду ліміт. Саме цими грошима, які перебувають на карті, клієнт оплачує товар, послуги, знімає готівку грошові кошти. Сума кредитного ліміту – це свого роду кредит довіри клієнта. Сума кредитного ліміту знаходиться в прямій залежності від регулярно нараховуються засобів, від кредитної історії, сімейного стану і так далі. Для цього, клієнт і банк укладають договір, і тільки тоді банк видає кредитну карту.

2. Банк визначає, скільки відсотків на рік клієнт повинен буде виплачувати за використання грошей, зайнятих у банку. Відсоткова ставка залежить від того, яка карта:

– звичайна карта з високими процентними ставками по кредиту;

– карта привілейованого класу (золота карта). Наприклад, Visa Gold. Ця карта має процентну ставку трохи нижче, але за використання – вище.

Від статусу залежить і процентна ставка, але за використання карти відсоток вище.

3. Банком визначається пільговий період (безвідсотковий або «грейс»), коли клієнт може не виплачувати відсоток. Найчастіше, цей період – 60 днів. Безвідсотковий пільговий період буде вважатися з моменту, коли здійснена покупка. Такий період призначається, якщо клієнт оплачує товари і послуги, які здійснюються за допомогою карти (безготівковим способом або через інтернет). Якщо грамотно розпорядитися пільговим періодом, то клієнт може користуватися безкоштовно постійно.

4. Комісійні за процедуру зняття грошових коштів з карти.

Якщо позичальник бере гроші через банкомат або через касу банку, то з карти знімаються певні комісійні. Залежно від банку, комісійні можуть складати і 1% і 20%. 5. Штраф або пеня за прострочення.

Незважаючи на те, що в пільговий період, нібито, не беруться гроші за використання карти, платіж за це банком береться щомісяця. Потрібно вносити платежі на карту, інакше банк почне нараховувати штраф за кожен день. Якщо це не зроблено, банк автоматично буде знімати цю суму з карти.

6. Обслуговування карти банком.

За будь-які операції і понесені витрати, банк стягує плату. Щорічно клієнт зобов’язаний виплачувати банку цю суму. Перш ніж оформити кредитну карту, вивчіть всі доповнення та пояснення.

________________

На правах рекламы

Один коментар

  1. Лучше брать микрозаймы чем кредитную карту, деньги с нее снимают очень аккуратно и регулярно, что вы и не замечаете.