5 поширених проблем із пральними машинами та способи їх вирішення

Пральна машина, яка не працює належним чином, може стати чимось більшим, ніж просто легка незручність, особливо якщо ви мешкаєте у великій родині та у вас багато прання. Якщо ви помітили проблеми з пральною машиною або взагалі перестала працювати, не відкладайте виклик професійного майстра з ремонту з сервіс-центру remont-stiralnyh-mashin.com.ua.

Наші спеціалісти із сервісного центру з ремонту пральних машин рекомендую відразу припинити проблему в зародку, щоб потім уникнути ще серйозніших і найдорожчих проблем. У цьому пості ми розглянемо кілька поширених проблем з пральною машиною та способи їх усунення.

66417aea71ebc.webp

Пральна машина неправильно зливає воду

Якщо після кожного циклу прання здається, що ваша пральна машина не зливає воду належним чином, а всередині все ще залишається вода, значить щось не так з дренажною системою. Перш ніж намагатися зайнятися ремонтом своїми руками, ви повинні визначити, що саме викликає проблему з дренажем, оскільки це може бути низка різних факторів. Іноді проблема може полягати у простому засміченні зливного шланга. Щоб дізнатися, чи дійсно шланг забитий, вам потрібно зняти зливний шланг з машини і заглянути всередину на наявність елементів, які можуть засмітити його.

Хорошою ідеєю буде вдатися до послуг професійного ремонтника, щоб зняти та оглянути шланг для вас. У деяких випадках він може взагалі не забитий. Натомість проблема з дренажем може бути пов’язана з перегинами шланга, фільтрами для ворсу, що застрягли в зливному шлангу, ванна. По-друге, проблема зі зливом може бути спричинена несправністю зливного насоса. У будь-якому випадку варто поговорити з професіоналом та попросити його зробити всю роботу за вас, щоб уникнути проблем у майбутньому.

З пральної машини тече вода

Якщо ваша пральна машина протікає, ви обов’язково захочете скористатися послугами ремонтника, щоб вирішити проблему, перш ніж вона перетвориться на щось дорожче чи навіть небезпечніше. Якщо ви помітили, що витік відбувається лише під час віджиму, є велика ймовірність, що корінь проблеми можна знайти у зливному шлангу. Перевірте зливний шланг на наявність тріщин або пошкоджень. Також переконайтеся, що зливний шланг правильно під’єднано до пральної машини та всі з’єднання правильно встановлені. Якщо проблема не спричинена проблемою зі зливальним шлангом, вам потрібно перевірити заливні шланги.

Якщо заправні шланги пошкоджені або зношені за роки використання, настав час замінити їх на щось, що не призведе до витоку. Після перевірки всіх шлангів гляньте на водозабір клапан. Якщо він несправний, зношений або здається, що на ньому трохи утворилася іржа, можливо, настав час викликати майстра з ремонту, щоб він полагодив або замінив деталь. Іншими винуватцями пральної машини можуть бути несправне ущільнення дверцят, зливний насос, бак або ущільнення бака. Професійний ремонтник зможе визначити точну проблему та усунути її, не призвівши до подальшого пошкодження.

Ваша пральна машина видає дивні звуки

Ваша пральна машина видаватиме шум, але якщо ви починаєте помічати, що він видає дивні звуки, яких ви ніколи раніше не чули, це хороша ознака того, що щось не так. І проблема може змінюватись залежно від типу звуку, який він видає. Якщо він постійно видає дивний звук, що цокає або клацає, можливо, щось застрягло в зливі пральної машини.

Огляньте пральну машину, слив та всі кишені предметів одягу, щоб переконатися, що у прання не потрапили монети чи інші дрібні предмети. Щоразу, коли ви починаєте чути що булькотить звук, що виходить з вашої пральної машини, можливо, щось блокує зливну лінію. Перевірте деталь на предмет блокування та негайно видаліть її, щоб запобігти можливості затоплення. Зрештою, якщо ваша пральна машина гуде, можливо, щось заклинило насос.

Пральна машина не обертається.

Пральна машина, яка не обертається, може мати кілька різних проблем, починаючи від незначних та просте усунення до дуже складних. Перше, що вам потрібно зробити, це переконатися, що ви не завантажуєте пральну машину навантаженнями, з якими вона не може впоратися. Якщо в пральній машині занадто багато білизни, вона вийде з рівноваги та не зможе правильно віджинати. Постарайтеся не перевантажувати машину і подивіться, чи це вирішить проблему. Ще одна причина, через яку пральна машина може не крутитися, може бути пов’язана з проблемою з одним з ременів. Якщо ремінь неправильно встановлений, зношений або пошкоджений, це може вплинути на здатність машини віджинати кожне завантаження. Професійний спеціаліст з ремонту зможе визначити, який ремінь завдавати збитків або відремонтувати його на місці, або замінити на новий.

66417ab53df99.webp

Пральна машина взагалі не включається

Те, що пральна машина не вмикається, не означає, що вона зламана та не підлягає ремонту. Існує ряд факторів, через які пральна машина може не вмикатися відразу. Перше, що потрібно перевірити, це джерело живлення. Це потенційно небезпечно, особливо, якщо ви не знаєте, що робите. Ось чому для безпеки вас та вашого будинку найкраще, якщо це зробить професійний технік. Якщо це не електрична проблема, пральна машина, яка не вмикається, може бути пов’язана з двигуном. Нарешті, ви також захочете перевірити ручку часу та перемикач кришки на випадок, якщо будь-яка з цих частин перебуває через що пральна машина не вмикається.