Как обучать детей английскому языку

 

Англійська для дітей – не тільки хороший спосіб розвинути у дитини навички пам’яті і спілкування, але відкрити для нього нові шляхи і можливості в майбутньому. Можна з упевненістю сказати, що чим раніше дитина почне вивчати іноземну мову, тим краще. Шляхів для реалізації даного завдання досить багато.

Створіть систему заохочень. Для здійснення цього завдання найпростіше запропонувати дитині “бартер”. Він виконує поставлені перед ним завдання, наприклад, вивчити той чи інший матеріал, а в обмін отримує винагороду у вигляді другого шматка пирога, додаткової години гри за комп’ютером і так далі. Навчання стане для нього не якимось обтяжливим заняттям, а свого роду першою роботою, з певними робочими годинами і заробітною платою.

Перетворіть навчання в гру. Наприклад, намалюйте гарний плакат з розгалуженою “геральдичної системою”. У підстави ваш учень буде в званні молодшого сержанта англійської мови. Після успішного виконання певного набору завдань він отримує наступне звання. Проведіть щось на зразок невеликого церемоніального ритуалу, зведіть юного англійця в лицарі, а потім продовжуйте вчитися. Якщо мова про дівчинку, зробіть те ж саме, тільки з дівочої тематикою, наприклад, шлях від помічниці придворної служниці і до англійської принцеси.

Зробіть заняття регулярними. Немає нічого більш корисного, ніж хороша звичка. Буде набагато простіше і вам, і дитині, якщо вивчення іноземної мови стане саме таким. В кінцевому підсумку дитина сама перестане представляти свій звичайний день без занять англійською.

Внесіть різноманітність в уроки. Пам’ятайте, що вивчення мови – це не тільки незліченну повторення правил і написання слів. Купуйте дитині комікси англійською мовою або замовте книгу з його улюбленими героями Диснея в оригіналі. Зрозуміло, відразу осилити подібний текст дитина, швидше за все, не зможе. Однак побачити знайомі слова завжди приємно, особливо на одній сторінці з улюбленим героєм.

Показуйте дитині його улюблені фільми і мультсеріали англійською мовою. Це кращий спосіб залучити дитину до сприйняття іноземної мови. Подивившись десятки разів свій улюблений мультфільм російською, він зможе з таким же інтересом дивитися його і на іншій мові, знаючи суть реплік. При цьому він буде використовувати для себе важливу, супутню навчання інформацію.

Разучите з дитиною невеликі пісеньки англійською мовою. Діти із задоволенням демонструють свої знання в пісенній формі як батькам, так і родичам. Якщо ваша дитина любить співати караоке, купіть йому диски з пісеньками англійською, малюк буде задоволений.