Оформлення спальні: на що звернути увагу

Ремонт у спальні ― дуже відповідальна справа, адже це кімната у якій ми відпочиваємо та набираємося сил. Якщо Ви плануєте оновити спальню, варто звернутися до спеціалістів, які проводять якісний ремонт квартир у Львові.

Перед початком ремоделювання спальні варто чітко спланувати бюджет та терміни виконання ремонту. Це допоможе Вам швидко закінчити оновлення кімнати та зберегти кошти. Якщо у Вас немає досвіду виконання ремонтів або дизайнерських навичок, краще звернутися до спеціалістів.

Під час ремонту у спальній, слід дотримуватися деяких правил:

Вибирайте ніжні кольори

Замість сміливих та яскравих кольорів вибирайте спокійні тони, серед яких ніжні відтінки блакитного, лавандового або зеленого. Вони налаштують Вас на сонний лад та дозволять заспокоїтися після важкого дня. Насичені тони навпаки ж будуть тримати Вас у напрузі та збуджувати нервову систему.

Що стосується стелі, то для спальні психологи рекомендують вибирати на тон світліші кольори, ніж для стін. Наприклад, якщо Ви обрали пісочний колір для стін, то для стелі підійде ніжний беж.

Дотримуйтесь простоти в оформленні

Незалежно від того, який стиль оформлення Ви виберете, спальня повинна виглядати затишно і просто. Ставте в спальню тільки ті меблі, які там необхідні: ліжко, тумбочки, комод і стілець. Якщо у вас є місце, можна замінити комод шафою.

Аксесуари повинні бути зведені до мінімуму: виберіть красивий витвір мистецтва, розставте кілька сімейних фотографій, додайте квіти і свічки.

Подбайте про вікна

Доповнити дизайн спальні та створити у ній правильну атмосферу допоможуть штори та тюлі. При їх виборі слід звертати увагу на кілька факторів:

  • штори повинні максимально ізольовувати світло у час, коли Ви спите;

  • для невисоких кімнат не варто використовувати важкі об’ємні штори із декоративними бароковими елементами;

  • для маленьких приміщень ідеально підходять темні римські штори чи ролети;

  • тюлі не повинні містити густих багатих візерунків.

Потурбуйтеся про якісну постіль

Ніщо так не додає комфорту спальні, як красива постільна білизна. Не купуйте простирадла, що складаються менш ніж з 90 відсотків бавовни або льону.

Додайте інші тканини в спальню, наприклад, м’який мохер або кашемір, ― на підлокітнику крісла для читання чи в якості покривала на ліжко.

Не нехтуйте килимками

Стильний килимок не тільки доповнить дизайн Вашої спальні, він також створить затишну атмосферу та подарує Вам комфорт. Обирайте килимки з натуральних матеріалів, ідеальним варіантом може стати м’який теплий килим з довгим ворсом.

Використовуйте декілька варіантів освітлення

У спальні варто розмістити джерела світла по всій кімнаті. Якщо лампи на стелі будуть освітлювати всю кімнату, то бра і торшери натомість можуть фокусувати світло для читання та інших занять.

Створіть правильну атмосферу

Постарайтеся привчити себе тримати свій мобільний телефон, комп’ютер, телевізор та інші гаджети якомога далі від спальні. Створіть заповітне місце для відпочинку і відновлення.