УЗД нирок у Львові

Нирки є головним фільтром організму людини. Ці органи забезпечують збереження потрібної кількості рідини з одночасною фільтрацією речовин, які необхідно вивести. Безперервна фільтрація рятує організм від токсинів, продуктів напіврозпаду. Щоб попередити хвороби важливих органів або щоб призначити найбільш ефективну терапію, медичним центром «UROSVIT» виконується ультразвукова діагностика нирок https://urosvit.com/ultrazvukove-doslidzhennya/uzd-nirok-lviv/.

Крім фільтрації нирки відповідають за ендокринну, видільну функції, приймають участь в регулюванні тиску, утворення еритроцитів, водно-сольового обміну та не тільки. Тому здоров’я органів та попередження хронічних захворювань є життєво важливим. Слід пам’ятати, що в багатьох випадках хвороби нирок починаються майже без виражених симптомів та виявлення ниркової недостатності відбувається на стадії, коли лікування вже є досить складним.

Безболісна та ефективна діагностика нирок

Приблизно 97% всіх хвороб нирок виявляються методом УЗД. Завдяки сучасному ультразвуковому дослідженню є можливість провести безболісну діагностику, перевірити актуальний стан або хід лікування органів. Крім щорічної профілактики фахівці рекомендують УЗД нирок у наступних випадках:

  • помітні зміни у сечі (зміна кольору, запаху, прозорості, поява домішок крові);
  • поява частих набряків (кінцівки, обличчя);
  • під час сечовипускання відчувається біль, позиви стали частими або сечовипускання зовсім відсутнє;
  • у попереку з’явився сильний біль;
  • відсутність апетиту;
  • наявність постійного відчуття спраги, сухості у роті.

За допомогою ультразвукового дослідження є можливість виявити:

  • запальні процеси різної етіології;
  • новоутворення;
  • пісок, камені;
  • полікістоз, кістоз;
  • гідронефроз.

При цьому необхідно зазначити, що на відміну від інших способів діагностики, УЗД практично не має протипоказань, може проводитися необмежену кількість разів навіть у вагітних жінок, дітей, людей, які мають онкологічні чи інші види тяжких хвороб.

Підготовка для УЗД нирок

1. На якість дослідження можуть впливати внутрішньочеревні гази. Тому за 1-2 дні перед УЗД нирок рекомендується відмовитися від вживання великої кількості продуктів та напоїв, що викликають активне газоутворення. Також перед процедурою можна прийняти ферментні препарати;

2. Якщо діагностика проводиться комплексна і включає обстеження нирок, сечового міхура, наднирників, то слід випити 1 л рідини для наповнення сечового міхура та відмовитися від сечовипускання за 2 години перед УЗД.

Записатися на діагностику нирок в урологічній клініці UROSVIT

В урологічній клініці «UROSVIT» у Львові на вас чекають професійні фахівці та найсучасніше обладнання. Зробити УЗД нирок пропонується з розшифруванням результатів, наданням послуг кваліфікованих лікарів та з можливістю подальшого усунення виявлених патологій. Записатися на процедуру можна онлайн чи по телефону.