Як працює бетономішалка і для чого вона потрібна?

Це інструмент, без якого важко обійтися в будівельному процесі. Він потрібен для замішування бетону. Коли потрібно працювати зі значною кількістю суміші, перемішувати її вручну буде дуже важко. Тоді буде доречною бетономішалка – ємність, яка постійно обертається. Зручно, що доступна оренда бетономішалки у Львові. Тож якщо ви не маєте спецтехніки, то можете скористатися нею для конкретних задач.

Що таке бетономішалка та якою вона буває?

Бетон – це суміш, утворена за допомогою води, цементу, щебені та піску. Її відповідним чином дозують і перемішують. Це можливо з використанням різних типів техніки – залежно від обсягів бетону й виду роботи. Завдяки тому, що у Львові є послуги спецтехніки, спеціалісти зможуть підібрати її відповідно до ваших потреб.

Портативний змішувач бетону – це конічний контейнер у формі, схожій на склянку. Ємність встановлена на осі та прикріплена до жорсткої рами. Та обертається на себе завдяки електричному двигуну. А матеріали, які потрібні для бетону, розміщуються всередині й очікують, поки суміш буде готова. З одного боку техніки є двигун, а з протилежного – кермо, яке підіймає ємність угору (під час завантаження) та опускає донизу (щоб залити свіжозмішану суміш).

Загалом змішувальна здатність бетономішалки відповідає приблизно 80% від загального об’єму бака. Переважно ці пристрої відрізняються тільки розмірами та продуктивністю. Вони можуть бути розраховані на 60 кг (менші) і до 350 кг (більші).

Коли використовується бетономішалка?

У сільському господарстві бетономішалка потрібна для змішування добрив, насіння чи кормів для худоби. У будівельній галузі її часто використовують для приготування бітумних сумішей, смол, фарб, бетону чи розчину.

Якщо бетономішалка потрібна вам лише час від часу, то купувати її недоцільно. Вигідніше взяти спецтехніку в оренду. Її довезуть на потрібний майданчик у справному стані та проконсультують щодо використання.

Коли використовується готовий бетон?

Спеціалізовані фірми можуть поставляти вже упакований бетон. Вони розвантажують його безпосередньо на місці розливу за допомогою автобетонозмішувачів. Розвантаження здійснюється через спеціальні канали. Вони потрібні, коли опалубка розташована на нижньому рівні змішувача для вантажних автомобілів. Також можуть використовуватися помпи, встановлені на вантажних автомобілях (пожежних). Це потрібно, коли опалубка має особливу форму чи важкодоступна.

Товарний бетон із використанням автобетонозмішувачів може мати свої переваги. Якщо використовувати його в певних робочих місцях або особливих ситуаціях, наприклад:

  • відливки будівельних майданчиків із недостатніми площами для зберігання матеріалів і пакування сумішей;

  • великі виливки, через які неекономічно використовувати нерухомі установки;

  • несподівані й термінові задачі;

  • роботи, які вимагають використання великої кількості бетону за короткий час, щоб не порушити безперервність виливань (наприклад, у дуже великих фундаментних плитах).

Портативна бетономішалка дуже зручна тим, що її можна переміщати в будь-яке місце. Це практично і використовується для незначних робіт. Коли потрібна велика кількість бетону, краще застосовувати мішалки для вантажних автомобілів (вони працюють за тим же принципом). «Стрийкумбуд» надасть спецтехніку в оренду на вигідних умовах, тож за потреби ви завжди можете звернутися.