Рецепти приготування заливного пирога з яблуками на основі кефіру

Заливний пиріг з яблуками на кефірі рецепти

Яблучний пиріг – це смачна та проста страва, яка завжди буде вподобаною у всій родині. А що, якщо спробувати приготувати його у вигляді заливного пирога на кефірі? Такий варіант готується ще швидше та простіше, а отримується неймовірно смачним і ароматним!

Для приготування заливного пирога з яблуками на кефірі нам необхідно мати зручну форму для запікання, яка буде нагадувати кошик. Така форма надасть нашому пирогу особливої привабливості і завершеності. Всі інші інгредієнти теж зазвичай є в будь-якій кухні: яблука, які додамо у пиріг нарізані на скибочки, кефір, трохи сметани, а також цукровий пісок, багато борошна та просіяного борошна для тіста, ароматний мускатний горіх для приємної нотки смаку.

Починаємо готувати заливний пиріг з яблуками на кефірі: суміш борошна та просіяного борошна змішуємо з цукровим піском, додаємо трохи сметани і замішуємо м’яке тесто. Викладаємо тісто у форму, зверху рівномірно розкладаємо нарізані скибочками яблука, заливаємо кефіром та виставляємо у попередньо розігріту духовку. Готуємо пиріг протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. І ось – наш заливний пиріг з яблуками на кефірі готовий!

Ех яблучко та на тарілочці…

Ех яблучко та на тарілочці…

Традиційний український заливний пиріг з яблуками на кефірі – це чудовий варіант для солодкого перекусу або десерту. Для його приготування нам знадобляться такі інгредієнти: тісто з борошна, цукровий пісок, яблука, кефір, сметана та мускатний горіх.

Спершу готуємо тісто. Для цього велику миску просяємо просіяне борошно і додаємо трохи цукрового піску. Зверху робимо невелику “ямку” і вливаємо кефір. Зручно змішувати інгредієнти спеціальною лопаткою або вилкою. Тісто має бути однорідним і нелипким.

Тепер готуємо начинку. Яблука ми миємо, очищуємо від шкірки та нарізаємо на тонкі скибочки. Додаємо до яблук трохи цукрового піску, сметану і мускатний горіх, щоб створити ароматну яблучну начинку.

Форму для запікання ми змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном. Потім викладаємо в неї половину тіста, рівномірно розподіляємо по дну і боках форми. Зверху викладаємо яблучну начинку рівномірним шаром.

Тепер форму з начинкою заливаємо залишками тіста. Рівномірно розподіляємо його поверх яблучної начинки, щоб пиріг був готовий і красивий. Зверху можна прикрасити пиріг цукровою пудрою або крихтою.

Приготувати заливний пиріг з яблуками на кефірі дуже просто і швидко. Поставте його в передварительно розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Після вимкнення духовки залиште пиріг ще на декілька хвилин, щоб він не зіпсувався.

Яблучний заливний пиріг з яблуками на кефірі готовий! Подавайте його з чашкою кави або чаю і насолоджуйтесь смаком справжнього домашнього десерту.

Приготування

Приготування

Для приготування заливного пирога з яблуками на кефірі потрібно спочатку приготувати тісто. У кулінарний кошик кладемо 300 г борошна, 150 г цукрового піску, 1/2 чайної ложки мускатного горіха та 1 чайну ложку просіяного борошна. Перемішуємо всі сухі інгредієнти до однорідності.

Тепер додаємо 150 мл кефіру та замішуємо м’яке тісто. Поки воно трохи вихолоне, ми можемо приготувати начинку з яблук. Очищуємо і нарізаємо 3-4 яблука на кубики, а потім смажимо їх у сковороді з цукровою пудрою до м’якості.

Після цього з форми для запікання знімаємо трохи тіста, яке будемо використовувати на зверху пирога. Решту тіста викладаємо в форму, рівномірно розподіляємо із запасом на дно і бока. Додаємо смажені яблука в ковбаску і вкладаємо в підготовлену форму.

Тепер розтираємо тісто, яке відклали раніше, і викладаємо його зверху, закриваючи начинку. Приготований пиріг відправляємо в розігріту духовку на 180 градусів на 35-40 хвилин.

Готовий заливний пиріг з яблуками на кефірі вийде ароматним і смачним. При подачі можна полити його сметаною зверху. Цей пиріг буде зручним і ситним десертом для всієї родини.

Яблуко спіле червоне солодке…

Яблуко спіле червоне солодке…

Коли вдома є трохи вільного часу, можна спробувати приготувати смачний заливний пиріг з яблуками на кефірі. Цей рецепт дуже простий, але результат вражає своєю смакотою.

Спочатку замішуємо тісто. Додамо кефір, трохи цукру, мускатного горіха та просіяного борошна. Змішуємо до однорідної консистенції. Тісто готове!

Тепер починаємо готувати яблучний наповнювач. Чистимо яблука від шкірки та нарізаємо на кубики. Посипаємо яблука цукровим піском та додамо трохи цукру в тісто, щоб пиріг був солодкий.

Виливаємо тісто в форму для запікання і рівномірно розподіляємо по дну. Потім викладаємо яблука на тісто, створюючи щільний шар. Відправляємо форму в духовку на 30-40 хвилин.

Після готовності пиріг можна виймати з духовки. Подаємо його з сметаною або зі смачним яблучним соусом. Пиріг будь-який час доби вирушить у солодку подорож смаком.