Лозівські комунальники готуються до опалювального сезону 2023/24 років

Директор комунального підприємства «Теплоенерго» Сергій Малишев доповів, що наразі стан готовності підприємства до нового опалювального сезону складає 70%. З 17 котелень підготовлено 12,  з 57 кілометрів теплових мереж  – 38.  Інформував про проведену роботу Сергій Малишев,  на нараді з керівниками комунальних підприємств, яка пройшла сьогодні, 4 серпня, під головуванням Лозівського міського голови Сергія Зеленського.

Керівник теплогенеруючого підприємства відзначив: «Вже маємо гіркий досвід минулого опалювального сезону тому готуємося до найгірших сценаріїв. Робимо запаси пального для генераторів, ними завдяки підтримці  депутатському корпусу та міського голови Сергія Зеленського, забезпечені усі котельні, прораховуємо шляхи виходу з критичних ситуацій на випадок знеструмлення.  Загалом підготовка йде за планованим графіком з дотриманням усіх вимог.»

У разі знеструмлення , на добу для роботи генераторів необхідно  10 тон палива, відзначає голова громади Сергій Зеленський. Це великі об’єми. Вже зараз цим питанням займається мій перший заступник Олександр Жидков. Безумовно більше трьох діб ми не зможемо утримувати роботу котелень з допомогою генераторів, тому необхідно прораховувати й дії на випадок зливу системи.  

Щодо фінансової складової функціонування підприємства, Сергій Малишев доповів, що наразі борги перед НАК «Нафтогаз Україна» складають понад 150 мільйонів гривень.  Різниця в тарифах сягнула 60 мільйона гривень, зобов’язнання з її погашення взяла на себе держава проте їх не виконує.

Населення заборгувало за спожиту теплову енергію  150 мільйонів . Нарахування останнього опалювального сезону складають 160 мільйонів, з них населенням сплачено 130. Підприємство веде претензійну роботу проте у період воєнного часу обмежене у своїх діях.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада