Лозова та Едвард-Рівер, Австралія, стали містами-побратимами

Угоду про співпрацю підписали 17 жовтня під час онлайн-зустрічі. Рішення про її затвердження депутати Лозівської міської ради прийняли на сесії сьогодні, 18 жовтня. 

Для обох міст – це визначна подія. Угоду про міста-побратими вони підписали вперше у своїй історії. Обидва муніципалітети зобов’язуються докладати зусиль для сприяння розвитку культури, освіти, спорту, бізнесу, обміну інформацією та іншим напрямкам. 

Едвард-Рівер активно підтримуватиме жителів Лозівської громади у прагненні відбудови та відновлення. На підписанні Угоди Лозівську громаду представили перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков, секретар міської ради Юрій Кушнір, депутати Лозівської міської ради та начальник Управління економіки Сергій Гранкін. Від Едвард-Рівер – мер міста Пета Беттс, представник мерії Філ Стоун та радники. Також у зустрічі взяли участь посол України в Австралії Василь Мірошниченко та позаштатний радник Лозівського міського голови Денис Ганжа, які активно сприяли налагодженню співпраці між українським та австралійським містами. 

– Ми раді, що після нашої попередньої зустрічі ви оперативно відгукнулися і в цей важкий для нашої держави й для нашої громади час вирішили скріпити відносини угодою, відзначив секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір. – Ми впевнені, що у майбутньому її підписання дасть позитивні результати для обох сторін. Дякуємо за активне сприяння цій роботі послу України в Австралії Василю Мірошниченку та позаштатному радники Лозівського міського голови Денису Ганжі. 

Представники Едвард-Рівер наголосили, що на засіданні міської ради усі її члени одноголосно висловилися за підписання Угоди про міста-побратими. Підтримала рішення також місцева спільнота промисловців.

– Ми раді підписати цю історичну угоду, наголосила мер Едвард-Рівер, Пета Беттс. – Це сприятиме новим можливостям економічної співпраці між нашими містами, що мають багато спільного, зокрема, через акцент на розвитку агропромислового комплексу, а також необхідності розвитку транспортної інфраструктури. У майбутньому, саме у цих галузях, ми сподіваємося втілити проєкти у життя.

Пета Беттс висловила подяку за готовність до співпраці Лозівському міському голові Сергію Зеленському та усім причетним до організації зустрічі.

Посол України в Австралії Василь Мірошниченко відзначив, що це великий крок солідарності з містом в Україні, яка зараз потерпає від російської агресії. Наголосив, усі ініціативи міста Едвард-Рівер, що направлені на підтримку відновлення Лозової, підтримуватимуться. Висловив сподівання на особисту зустріч з представниками Лозової у найближчий час.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада