У Лозівській громаді відзначили 210 річницю з дня народження Тараса Шевченка

Біля пам’ятника видатного українського поета, художника та генія нації зібралися керівники Лозівської тергромади та Лозівського району, нинішні захисники України та правопорядку. Присутні віддали данину пам’яті та шани видатному українцю Тарасу Григоровичу Шевченку, якому 9 березня виповнюється 210 років від дня народження.

Понад два століття незгасним вогнем усеперемагаючого патріотизму, палахкотить могутня і ніжна Шевченкова поезія. Несе народу правду, надихає патріотів України  до боротьби за свободу та майбутнє своєї країни. «Борітеся -поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!». Ці рядки стали ствердженням незламності та незборимості українського народу.  Поет жадав того, до чого прагнемо усі ми – мирного життя у процвітаючій країні.

Присутні поклали квіти до  підніжжя пам’ятника Тараса Шевченка та вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих за нашу державу.  Схилили голови перед світлою пам’яттю найкращих синів і доньок України, які вже десять років виборюють незалежність своєї Батьківщини.  

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *