Голова громади в онлайн-форматі взяв участь у виїзному  засіданні Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Учасники обговорювали та відшукували спільні рішення, як зберегти та відновити критичну інфраструктуру, щоб люди були зі світлом та теплом.

Лозівський міський голова порушив питання проєкту модернізації тепломереж Лозової. Реконструкція подорожчала на понад 5 млн євро. Це майже 35% від початкової вартості. Бюджет громади, не зможе перекрити цю різницю.

Водночас залежність містян від однієї великої котельні, яка вже двічі страждала від обстрілів, нині вкрай ризикована. Лозівській  громаді потрібна допомога.

Наголосив також на важкому становищі Лозівських теплопостачальних підприємств. Вони не отримали держкомпенсації різниці тарифів – понад 160 млн грн. А 65% коштів, що надходять від споживачів, зобов’язані перераховувати за газ. Вперше за останні 8 років утворилися борги за електроенергію, є перебої у виплаті заробітної плати та податків, все складніше утримувати мережі.

Ми маємо розуміти, якою ціною нині дається тепло і світло, зауважив Сергій Зеленський.  На жаль, мова не лише про кошти, а й про життя та здоров’я працівників критичної інфраструктури. Але разом ми вистояли і продовжуємо боротьбу.

Міський голова подякував начальнику Харківської ОВА Олегу Синєгубову за постійну підтримку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *